Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу бившия преподавател в Софийския университет Чавдар Стоянов за извършени престъпления против личността. Оплакването дошло от двама кандидати за работа при Стоянов.

В единия случай действието се развива през 2015 година. Мъж си търсел работа като лична охрана и се явил на интервю. Стоянов обяснил, че работи като прокурор и лектор в Софийския университет. Веднага заявил и че е бисексуален. Изрично предупредил кандидата, че ако закъснява за работа, ще „бъде наказан с бой с камшик”.

На следващия ден Стоянов и кандидатът се видели отново в заведение в столичния квартал „Лозенец”, се казва още в съобщението на държавното обвинение. Преподавателят се опитал да хване кандидат-охранителя за бедрото и да го прегърне. Тогава свидетелят се отказал от работата.

След като не се явил при Стоянов на предварително уговорената дата, преподавателят му се обадил по телефона и му заявил, че за неявяването му следва да му се наложи наказание – бой с камшик. По-късно през същия ден подсъдимият изпратил и есемес на въпросния мъж, че ще го набеди пред прокуратурата, че е извършил престъпление, че го е нападнал и ще има трима свидетели.

  Петър Жеков бил целият опръскан с кръвта на брат си, който закла с брадва

Другият случай е от 2012 година. Стоянов пак си търсел лична охрана. На интервюто се явил друг мъж. При първоначалната среща между двамата Стоянов заявил, че е доктор по международно право и че работел за бивш главен прокурор.

Няколко дни по-късно двамата мъже се срещнали отново, като Стоянов настоял да отидат в апартамент. Там накарал кандидата за работа да се съблече до кръста и да направи 50 лицеви опори. Тъй като свидетелят решил, че това е част от изпита за работа, започнал да прави лицевите опори. Тогава Стоянов му наредил да си свали и панталона и да продължи с лицевите опори. Извадил камшик и с него започнал да нанася силни удари по голия гръб на пострадалия. Освен това Стоянов започнал да мастурбира, продължавайки да удря пострадалия, докато удовлетворил половото си желание, се казва още в съобщението на прокуратурата.

Предстои делото да бъде насрочено от Софийския районен съд.

В края на 2015 година в СУ избухна секс скандал. Тогава студенти се оплакаха, че техен преподавател им е отправял неприлични предложения. Студентите разказаха, че асистентът по право Чавдар Стоянов привиквал момчета в кабинета си. Карал ги да правят лицеви опори. Задължително голи до кръста. Момичетата нямали проблеми с преподавателя. Обикновено не ги забелязвал.

  Съдят мъж, опитал да блудства с момиче чрез интернет

Студентите се обединиха в подписка с над 150 подписали се, а в своя защита асистентът организира контра подписка – отново с принуда, според студентите.