snqg

„Видими“ резултати от скъпите винетки!

Прибирането след коледните и новогодишните празници за пореден път се превърна в леден ад за българина.

Непочистените пътища доведоха до множество катастрофи. По ключови пътища на страната шофьори се бунтуват срещу неадекватността на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В същото време тя дава пресконференция, на която уверява народа, че ситуацията е под контрол, тъй като имали нов софтуер, с който следели в реално време обстановката по пътищата.

Павлова заяви, че почти 1000 снегорина работят ефективно на Републиканската пътна мрежа, а други 500 правят необходимия обход.

Ледената блокада по пътищата обаче е факт.

Изнервени шофьори блокираха пътя между Мездра и Ботевград, съобщи tribali.info. На баира при Новачене два тира са се завъртели и това затруднява нормалното минаване в двете посоки. Автомобилите, които идват от Враца и Видин, минават спокойно към София, но идващите от столицата чакат на дълга опашка, която вече е няколко километра.

На проблемния участък вече пристигна полицейски патрул, който да регулира движението, но преди това бесни шофьори спряха в насрещната лента, за да не могат да минават и тези, които пътуват към София. На практика около 20 минути движението и в двете посоки беше блокирано.
Полицията започна да пропуска през определен интервал автомобили в свободното платно, а скоро се очаква и тежка техника, която да изтегли камионите.

Всяка зима в този участък стават инциденти с ТИР-ове заради непочистения сняг.

Три пътни инцидента са станали и в отсечката „Бургас – Слънчев бряг” само през последния час, съобщава читател ФЛАГМАН.

„Пътят е ледена пързалка, опесъчен е само на места. Положението е много тежко особено в района на Поморие. Три инцидента видях, докато пътувах – все коли, които са се завъртели върху хлъзгавата настилка. Никъде нямаше почистваща техника, което за мен е тотално безхаберие”, пише той.

Бесни шофьори: Пътищата са като ледена пързалка, настилката е хлъзгава! Павлова обаче уверява, че ситуацията е под контрол, следяла със софтуер в реално време.