Българка е рисувала роклята на Мария Бакалова, с която се появи на червения килим в Кан

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан.

Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие "Стажантът", определен от западните медии като едно от най-очакваните събития на фестивала и включен в състезателната програма на форума.

Бакалова премина по червения килим, облечена в рисувана рокля от колекцията на италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана, но малцина знаят, че впечатляващата картина върху долната част на роклята ѝ е дело на българка – Михаела Етова, предава БНР.

Повече от 20 години Михаела Етова живее и работи в Италия, като последните 12 е част от екипа художници на италианските дизайнери. Михаела е завършила "Стенопис" в Националната художествена академия в София и "Графичен дизайн" в Академията за изящни изкуства в Болоня, Италия.

Естеството на работа и мащабите на модната къща, за която работи, не ѝ позволяват да говори пред медии, но специално за Радио България Етова каза, че е изключително развълнувана, че вижда работата си да краси друга успяла българка. А "картината" върху пищната тюлена рокля на Мария Бакалова е вдъхновена от конкретно артистично пространство, което запазва в тайна. 

Филмът "Стажантът" разказва за пътя на Доналд Тръмп като прохождащ предприемач в областта на недвижимите имоти в Ню Йорк и за отношенията му с неговия довереник и ментор – адвоката Рой Кон, свързван с нюйоркската мафия.

Българската актриса Мария Бакалова се превъплъщава в образа на първата съпруга на магната и майка на трите му по-големи деца - Ивана Тръмп, родена и израснала в някогашна Чехословакия.

Филмовата история е холивудски дебют за режисьора Али Абаси след спечелената от него награда в конкурса "Особен поглед" на Кан през 2018 г. с филма "Граница".

В ролята на 45-ия президент на САЩ и настоящ кандидат за поста е американецът от румънски произход Себастиан Стан, а в образа на адвокат Кон влиза американският актьор Джеръми Стронг. 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар