Затварят за две седмици дискотеките във Варна! Театри и кина остават на 50% запълняемост /Обновена/

Всички нощни заведения, дискотеки и клубове и други подобни нощни заведени яза развлечения на закрито  на територията на Варненска област ще бъдат затворени от 30 октомври до 13 ноември, включително. Решението е на областния кризисен щаб, съобщи Стоян Пасев-областен управител. 

Затварят се и пенсионерските клубове от утре до 10 ноември включително. 

В спортните зали, салони и площадки в учебните заведения от утре до 10 номеври няма да се допускат външни посетители. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения със заболеваемост към 25.10. над 123 души на 100 000 население до 30 ноември. Присъстващите на сватби и кръщенета се ограничават до 10 души, но при спазване на дистанция от 1,5 метра. В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на маса. 

На пазари,тържища и други сходни места трябва да се осигури дистанция от 1,5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове. Да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите В театралните и киносалони остава изискването за 50 процента заетост, засега тя няма да се намалява.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар