За повече радост и по-малко лекомислие през 2022 г. призова Патриарх Неофит

За повече радост, светлина и добра воля между човеците и по-малко мъка, болка и тъга, по-малко враждебност и насилие и не на последно място за по-малко лекомислие, което за съжаление често съпровожда човешките решения и действия.

Това се казва в патриаршеското послание на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит по повод настъпващата Нова 2022 г.

В началото на Новата 2022-ра година ние отново молим нашия Небесен Отец да ни дарува не само здраве и благоденствие, но и мъдрост, за да можем да градим своя живот, и най-вече живота на нашите деца, съобразно с Неговата света воля, с Неговия божествен промисъл за света и за човека, се казва в словото.

Бог има Своите начини да изменя нещата към добро, ала нашето съработничество, полагането на нашите лични усилия е неотменимо условие за всяка такава промяна. В това е смисълът на Божия образ и подобие в човека - че той е сътворен именно за богоуподобяване и за съработничество със своя Творец, за да достигне накрая и до последната си цел, която е обòжението.

Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас, завършва посланието, публикувано на патриаршеския сайт.
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар