Владимир Жириновски към България: Излезте от НАТО и ще ви дадем най-евтиния газ! Ще ви изкупим всички зеленчуци! Ще живеете по-добре!

Председателят на Национален форум „Обединение” Камен Попов успя да зададе няколко въпроса на ексцентричния руски политик и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски зад кулисите на предаването „Поединок“. Вижте какво мисли руският депутат за България, НАТО и отношенията й с Русия.

–Получава се така. Ние сме славянски народи. България е член на НАТО, а ситуацията в момента много сложна там. Възможно ли е славяните да бъдат изправени един срещу друг? Какво мислите по този въпрос?

–България не трябва да се страхува от Русия, макар ние да имаме отрицателен опит. През Първата световна война България е била на страната на Германия срещу Руската империя, по време на Втората световна – на страната на Хитлер срещу Съветския съюз, а сега е в НАТО – също реално против нас, защото се подчинява на алианса. Ако от България поискат да прехвърли дивизия на Източна Анатолия на помощ на турците срещу Сирия и кюрдите, то това е печално. Ще се наложи да ги бомбардираме, ще унищожим всеки, който се появи на територията на Сирия. Всеки, който пресече сирийско-турската граница, ще бъде унищожен, изцяло. Няма да остане нищо. Дори и там да се окажат българите. Какво да се прави, нека да мислят. Излезте от НАТО! Ако не искате, не изпращайте войски там, където може да има сблъсък с руската армия.

-Много дезертьори ще има на този фронт…

-Да бягат. Всички трябва да бягат и да не се озовават на територията на Сирия, защото всички там ще бъдат унищожени. Турската армия трябва да дезертира.

Ако ви се случи така, че да бъдете български политик, какво бихте направили в тази ситуация?

–Бих се обърнал към Москва с предложението, че излизаме от НАТО и България встъпва в митническия съюз и ОДКС. И ние ви откриваме всички икономически възможности. Ще ви дадем най-евтиния газ, ще купим всичко от вас – плодове, зеленчуци… Всичко, което имате, ние сме готови да купим. Вашият народ ще живее по-добре. Не разбирам логиката! Та вие започнахте да живеете по-бедно, отколкото, когато имахте връзки със Съветския съюз. И какво пречи да бъдат възстановени връзките с Русия? Какво ви дадоха НАТО, Евросъюза, еврото, Шенген-а? Нищо не ви дадоха. Затова има само едно спасение за България и може би даже и за Румъния и Украйна – това е съюзът с Русия. Ние със сигурност ще ви приемем и без каквито и да било условия ще ви помогнем във всичко. И вие сами ще се спасите. Българите сте ни най-близки – една азбука, една религия, един народ. Хиляди руснаци живеят у вас днес и имат своите вили. Защо да воюваме? Ние не искаме!/pik.bg/

Снимка: pik.bg
Автор: Константин Стаматис
Напиши коментар