Започва пръскането срещу кърлежи във Варна

С обработка на тревните площи в Морската градина започва първото за тази година пръскане срещу кърлежи във Варна.

„Започваме с обработка на Морската градина и зоокъта, а в дните до края на седмицата ще се извършат третирания и в парковете във Владиславово, Аспарухово, Младост и Възраждане. Съобразяваме се и с атмосферните условия”, каза управителят на ОП "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация" Антоанета Тончева.

Успоредно с парковете, ще започне и третирането срещу кърлежи в дворовете на училищата, докато учениците са във ваканция.

От 12 до 30 април ще се обработват детски градини, спортни, детски площадки и кварталните градинки. Екипите на ОП „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация” пръскат и в междублоковите пространства по сигнали на граждани.

"Кърлежите са приоритет, тъй като все още няма бълхи и комари", поясни Антоанета Тончева и призова хората, които разхождат своите домашни любимци да бъдат внимателни и да проверяват обстойно кучето си след всяка разходка.

Антоанета Тончева подчерта, че препаратите, с които се извършват третиранията не са слабо токсични и не са опасни за хората. Местата, в които се извършва обработка се обозначават с предупредителни табели.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар