За Великден полицията във Варна се мобилизира да обезпечи обществения ред

Във връзка с предстоящите Великденски празнични и почивни дни на територията на ОД на МВР- Варна е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и улесняване пропускателната способност на натоварените пътища с цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия.

За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на движението в дните с най- висока интензивност на трафика, са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав. В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения.

Предвид плануваните пътувания на част от жителите на гр.Варна, служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове.

За празничните дни ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. В четвъртък и петък 29 и 30 април екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна.

Спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта.

В областта се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

С пожелания за светли и спокойни празнични дни, Ви призоваваме към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя!


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар