Варна става част от кампанията „Влез в мрежата“

Варна се включва в кампанията „Влез в мрежата“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“. Събитието в морската столица ще се проведе на 30 юли (петък) от 18 часа на входа на Морската градина до Слънчевия часовник. Целта на кампанията е са да демонстрира по забавен начин необходимостта от дигитални умения.

Откриването ще бъде с танца Jerusalema Dance Challenge, с участието на ученици от ОУ „Антон Страшимиров“ и от Общинския детски комплекс. След това е предвидено състезание между 6 двойки - 1 младеж и 1 възрастен, с различни онлайн активности, като целта е учениците да покажат на възрастните елементарни дигитални умения, които са базови в днешната работна и лична среда.

Успоредно с това ще се събират предложения от гражданите за бъдещето на Европа - чрез анкети на място и в уебсайта на програмата. Идеите ще бъдат обобщени и изпратени до Европейската комисия.

За публиката е организирана и викторина с награди. Водещи на събитието са актьорите Сашо Кадиев и Катето Евро. Партньори на програмата са Община Варна, Общинският детски комплекс, школа „Европейски мост“, ОУ „Антон Страшимиров“, асоциация „Био мрежа“ и други.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар