"Улицата на готвачите" във Варна с нови специалитети за гостите до 25 април

Улицата на готвачите" за пореден път ще събере любителите на кулинарни вкусотии във Варна. От 16 до 25 април те ще бъдат разположени до Търговската гимназия в морската столица, разказва Радио Варна.

В инициативата ще участват общо 13 готвачи от Варна, Бургас и София.

Филип Спасов, участник в проявата: "Много различни и нови участници ще има през тази година. От Ню Орлеанс ще опитаме типична каджунска кухня от района на Мисисипи. Тя е леко люта и включва специално пиле и скариди на тиган.
Ще имаме рибно барбекю на дървени въглища, което ще го прави един колега от София. Няколко души ще правят различни бургери само фермерски продукти. Има един рамен бургер, който съдържа говеждо кюфте и компресирани японски спагети вместо питката. Нашите приятели от пекарна "Радост" ще правят козунаци, меденки и всичко ще бъде много вкусно.

Къде ще се намира улицата на готвачите този път?

А Валери Петров обяснява, че "Улицата на готвачите" пак ще е на старото място - т. нар. "манджа стрийт". Това място има история от 90-те години. Ще има и много музика и джаз изпълнения на София Димитрова. Продължаваме и с благотворителните събития".

На място ще боядисваме яйца, пояснява Валери Петров. Със събраните средства ще подкрепим инициативата на Кирил Недков да изхранва нуждаещите се в съботите и неделите. Целта е да купим уред за пречистване на въздуха в пункта, който да предпазва доброволците. Втората инициатива е на фондация "Въздигане". Ще бъдат разпечатани комикси и те ще бъдат раздавани безплатно на учениците от трети клас, за да се възпитава национална гордост у децата.

Ще има изненада и за децата, разказва Филип Спасов Всяка събота и неделя ще има различни работилнички. На 17 и 18 април ще има кулинарни работилнички за деца. На 25.04 - Цветница ще имаме благотворително боядисване на яйца и ще бъде много весело.

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар