Тази неделя в Маратон Варна се включват над 640 спортисти

Над 640 спортисти ще се включат в Маратон Варна, който ще се проведе на 9-ти май в морския град, става ясно от сайта на състезанието. Стартът и тази година е точно в 9.30 ч. по традиция от площад „Независимост“. Участниците могат да избират между три дистанции – класическата от 42.195 км, полумаратонът на 21 км и по-кратката на 10.5 км.

Състезанието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, няма да има масово бягане на 2 км, съобщават организаторите.

Първи потеглят участниците в класическия маратон, след тях през пет минути ще тръгнат тези в полумаратона и накрая бягащите 10.5 км. Маршрутът преминава по централната пешеходна зона, навлиза в Морската градина и се движи по алеята покрай самия бряг, съобщава "Live.Varna.bg".

Предвидени са премии за победителите в класическия маратон, които ще получат и при мъжете, и при жените по 4000 лв., вицешампионите – по 2000 лв., наградите са до десето място. Парични премии са предвидени и за всички финиширали до шесто място на 21 км и на 10.5 км.

Заради провеждането на състезанието ще бъде забранен достъпът за превозни средства до крайбрежна алея "Кап. Георги Георгиев" от 00.00 ч. до 15.30 ч. 

Влезлите превозни средства ще бъдат допускани да излизат до 06.00 ч. на 9 май.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар