Свлачища застрашават подходите към Златни пясъци

Необходимо е да се решат проблемите със свлачищата, ремонтиране на пътищата до курортите и изграждането на паркинги в тях. Това е един от приоритетите, за чието осъществяване е необходима политическа воля, представяни по време на поредицата от срещи между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на политическите сили, кандидатстващи за място в 45-то народно събрание. Предизвикателствата пред туристическия сектор са изложени от БХРА на всяка от политическите сили в папка с над 30 страници, в която са подробно разписани както съществуващите проблеми така и пътищата за тяхното решаване.

Сред свлачищата, които трябва да бъдат укрепени, за да се гарантира летния сезон са свлачището в местност „Траката”, Варна. Активирането му ще доведе до преместването на маршрутите на трансферите през неугледни пътища, което не е добре за първото впечатление на пристигащите туристи и е в пълно противоречие за „добре дошли”, обясняват от БХРА. Спешно трябва да бъде ремонтират и пътят между курорта Златни пясъци и Кранево.

Най-проблемно за осъществяване на успешен туристически сезон е свлачището на Кранево. Ако то пропадне, означава комплексите Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена да бъдат откъснати за румънските туристи, което би довело до сериозни загуби за хотелиерите, посочват от БХРА.

Ако “заработят” едновременно свлачищата на Траката и преди Кранево, това би откъснало и изолирали напълно комплекс Златни пясъци, подчертават от национално представената професионална организация.

Сред другите свлачищни процеси, на които е необходимо да се обърне внимание са тези по пътя от светофара Златни пясъци до ВК „Ривиера”.

Необходимо е и да бъде възстановен Панорамния път през Трифон Зарезан, който е най-прекият от Варна до Златни пясъци.

Сред другите проблеми, които посочиха от БХРА е липсата на достатъчно паркоместа в комплексите. Имайки предвид, че хотелиерите все повече ще разчитат на туристи от съседни страни, които масово пристигат с автомобилен транспорт е необходимо да се изградят паркинги извън територията на съответните комплекси, подчертават от БХРА.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар