Световната федерация на туристическите градове поздравява Варна

Генералният секретар на Световната федерация на туристическите градове /WTCF/ Чен Донг изпрати официално поздравление до Варна по повод настъпващата Нова 2022 година. Община Варна е член на организацията от 2015 година и активно участва в събития, организирани от нея.

Генералният секретар на WTCF изразява увереност, че въпреки сътресенията, предизвикани от COVID-19, сътрудничеството и развитието ще продължат да бъдат определящите теми в света.

"Следващите десет години ще бъдат важен период, през който световният туризъм ще премине от възстановяване след COVID към обновление и трансформация и в крайна сметка ще постигне просперитет и развитие. Въз основа на цялостен анализ на международната обстановка и тенденциите в развитието на туризма през следващото десетилетие WTCF стартира Програмата за бъдещото развитие на световните туристически градове (2021—2030 г.) с 12 цели за устойчиво развитие, включително с насърчаване на сътрудничеството, координиране на контрола на пандемията и развитието на туризма, изграждане на интелигентни туристически градове, с цел осигуряване на интелектуална подкрепа за съживяване на глобалния туризъм. Благодаря за доброто сътрудничество, посрещнем 2022 г. с надежда", пише Чен Донг до кмета на Варна Иван Портних.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар