Ремонтират още три съоръжения на Аспаруховия мост

Днес е възложено проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост, които ще бъдат изцяло ремонтирани, а стойността на строителните работи ще стане ясна след изготвяне на проекта.

Това съобщи във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който беше на посещение в града заедно с екоминистъра Емил Димитров.

Две експертизи доказаха, че Аспаруховият мост е без конструктивни дефекти

По отношение на темата за втори мост Николай Нанков напомни, че през миналата година стартира изготвяне на предпроектно проучване и разширен идеен проект за автомагистрала „Черно море“. През тази година ще завърши предпроектното проучване, което ще даде отговор за премостване на Варненското и Белославското езеро.

Предстои да бъде сключено споразумение между АПИ и община Варна и да бъде възложено цялостното укрепване на свлачището „Трифон Зарезан“. Има бюджетни средства за проекта, който ще бъде изпълнен с мостово съоръжение и с актуализация в частта, свързана с геодинамични процеси и противоземетръсна устойчивост, съгласно новите нормативни изисквания.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар