Разбити улици тормозят варненци в комплекс "Чайка"

Отново недоволство сред жителите на курортния комплекс "Чайка" във Варна. Причината - бавния ремонт, свързан с полагането на битова канализация, както и разбитите улици в района. Хората се оплакват, че дейностите продължават вече година и половина, а част от новоасфалтираните улици са дори в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта.

В края на миналата година хората недоволстваха, че заради ремонта, свързан с полагането на канализация по европейски проект в района, който е продължил повече от година, състоянието на улиците е било толкова лошо, че хората трудно тогава стигаха до домовете си дори пеша, често нямаха ток и вода, затруднен беше и достъпът им до градския транспорт.

Сега, няколко месеца по-късно, част от улиците вече са асфалтирани, но новоположената настилка е в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта.

Христиан Манов обясни в "Денят започва", че крайните срокове за ремонта се удължават постоянно и към този момент пътят все още не е завършен. Ремонтът е започнал през октомври 2019 година, а първоначалният срок за завършване е бил април 2020 г. Според него, проблемът обаче не е само в срока, а и в качеството на самия ремонт. По думите му, подобно е състоянието и на ул. "Янко Славчев" и на ул. "Петър Попов", където пътят вече е започнал да пропада.

"Към този момент градски транспорт не обслужва спирките в района, а за хиляди хора това е единственият начин за придвижване", заяви Христиан.

Според общината на една от новоремонтираните улици вече е извършен гаранционен ремонт, а останалите още не са въведени в експлоатация. Кога ще приключи цялостният ремонт по полагането на канализацията, това според община Варна трябва да стане, когато времето бъде подходящо.

Снимка: Радио Варна


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар