Провериха 42 обекта във Варна за спазване на ковид мерките

42 обекта са били проверени от служители на РЗИ-Варна за периода 19.03.2021 г. - 25.03.2021 г, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка.

Проверките са извършени в оптики, селскостопански аптеки, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, кол център, фитнес, салони за красота, офис, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе –

барове, магазини за хранителни стоки и др.

Служители на отдел ДЗК са извършили 1046 епидемиологични проучвания на лица с установени положителни PCR тестове и бързи антигени тестове за COVID-19.

През отчетния период са изготвени 5 отговора на сигнали, постъпили по електронна поща.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 9 проверки, от тях 4 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, 1 в лечебно заведение за болнична помощ, 2 в аптеки, 2 дрогерии. Издадени са: 6 Удостоверения, с

които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 5 удостоверения за недостатъчност. Няма наложени административни санкции.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар