Предстои трети етап на ремонта на Аспаруховия мост

о месец май ще приключи проектирането на трети етап на ремонта по цялата дължина на Аспаруховия мост, възложено от Агенция „Пътна инфраструктура“/АПИ/. Ще бъдат ремонтирани съоръжения 7, 8 и основното съоръжение 9 – от мястото, където са знамената до другия край на моста, както и всички останали съоръжения. Това посочи Павел Христов, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС и депутат от ГЕРБ в 44 –тото НС.

Дейностите включват смяна на всички фуги, нова армировка, полагане на нова асфалтова настилка, подновяване на на тротоарните конзоли, на които ще има една пешеходна и една велоалея. Ще бъдат сменени мантинели, перила и обезопасени със защитни мрежи. Павел Христов припомни, че поетапното обновяване е започнало през 2016 г. с ремонтиране на съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6, като строителните работи бяха възложени и финансирани със средства на АПИ.

Стига с предизборните пушилки с Аспаруховия мост и заиграване със страховете на хората, каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ –СДС. Той припомни, че са извършени две експертизи за здравината и експлоатационната годност на Аспаруховия мост – с участието на независими експерти от научноизследователската общност и преподаватели от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и от експерти от Института по пътища и мостове към АПИ. Заключението и на двете експертизи е, че конструкцията на съоръжението е здрава и преминаването по него е безопасно.

Пресцентър ПП ГЕРБ - Варна


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар