Посланикът на Япония у нас: Варна има предпоставки за развитието на богат културен и исторически туризъм

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Япония у нас- Н. Пр. Хироши Нарахира. Това е първо посещение на дипломата в морския град. Той бе придружаван от г-жа Аои Ямагиши – първи секретар по политическите въпроси в посолството.

По време на срещата кметът Иван Портних изказа своята благодарност за добрите партньорски отношения с Япония, чрез сътрудничеството на Варна с Българското дружество за приятелство с Япония. Той акцентира върху кадрите от шестте университета в града, които са предпоставка за динамично развитие на морската столица. Кметът посочи, че в последните години Варна се превръща в привлекателно място за аутсорсинг и IT сектора, работи се и за изграждане на индустриална зона край Аксаково.

По думите на Н. Пр. Хироши Нарахира Варна има природни и исторически предпоставки, които са основа за развитието на богат културен и исторически туризъм. По думите на посланика за привличането на японски туристи биха били интересни общи пакетни дестинации, които да включват посещения на градове по черноморското крайбрежие, както и градовете Казанлък, София и Пловдив.

В отговор, кметът запозна своите гости с проектите, които са важни за развитието на Варна, сред които строителството на автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“ и допълни, че се надява правителството да успее да привлече европейски средства за реализирането им, съобщиха от общината.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар