Първите за сезона туристи от Израел пристигнаха на летище Варна

Първите за сезона 125 израелски туристи пристигнаха снощи на летището във Варна. В събота на варненското летище се очаква още един полет с туристи от Израел. Израелските туристи пристигнаха в добро настроение на варненското летище. Повечето от тях са ваксинирани срещу Ковид-19 и неудомяват защо се изисква от тях отрицателен PCR тест , съобщава БНТ.

"Имаше много туристи, които веднъж вече си направили резервация за България, когато наближи датата я променят с дестинации, където не се иска този допълнителен тест. Всеки един от тях, който днес дойде ще трябва да направи 3 PCR-а", обясни почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Експерти алармират, че държави като Грузия могат да привлекат израелските туристи за сметка на България, защото не изискват влизане с отрицателен PCR тест. Освен това у нас най-евтиният тест е 60 лева, докато в Батуми е 20 евро.

"Точно хора, които са записани за България и се прехвърлят за Грузия. Мисля че, е спешно и необходимо да се направи промяна и това нещо да се спре. Миналата година по това време имаше зелени и червени страни, ако това се въведе тази година ще е подходящ модел", допълни Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас.

Гостите бяха настанени в 5-звезден хотел в курорта "Златни пясъци", който отвори за първи път врати след 6 месеца, въпреки че по принцип работи целогодишно.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар