Палестинци протестираха в центъра на Варна

Палестинци протестираха в центъра на Варна. Десетки представители на арабската общност в града се обявиха за незабавно спиране на насилието в Газа и безусловно изтегляне на израелските войски от палестинските територии.

Според протестиращите, държавата Израел планомерно унищожава цялата инфраструктура на Газа, като всеки ден се разрушават болници, училища, обществени сгради, църкви и джамии, предава БНТ.

Събралите се се обявиха категорично против убийството на невинни жени и деца, като според тях от началото на конфликта загиналите палестинци надвишават 12 000 и посочиха, че палестинският народ се бори за своята земя, която вече 70 години е окупирана.

Халед – протестиращ: "Въпросът е ясен. Въпросът е хората там се борят заради свободата им. Окупирани са земите им. Това не е от сега, не е от сегашното време. От 1948 година е, но за съжаление никой не помогна."

Д-р Молхам Газал – съорганизатор на протеста: "Позор за политиците в света, че толкова време не можаха да намерят едно адекватно, справедливо и устойчиво решение на този конфликт. В края на краищата обикновените хора плаща цената и то от двете страни."


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар