Огромно парче от изолация падна на метри от жена във Варна

Огромно парче от външна топлоизолация се е срутило от жилищна сграда във варненския квартал „Кайсиева градина" на метри от преминаваща жена.

За това е сигнализирал зрител на БНТ.

Живеещите в блока са притеснени, че собственикът на апартамента не е предприел мерки, а при ново срутване е възможно да има пострадали. Те са подали сигнал до районното кметство и до „Гражданска защита", но оттам им отговорили, че не могат да се намесят, защото имотът е частен.

Некачествено поставената топлоизолация паднала от фасадата на 8-мия етаж. Близо година собственикът на апартамента не предприема мерки. Не ремонтира и повредената при инцидента изолация на жилището под него.

"Помолих го да си я оправи и той ми каза, че няма да я оправи, защото ако пак паднела и убие някого, щял да влезе в затвора, което малко смешно ми се видя. Да вземе или да го оправи, или да го събори. И да намери някой алпинист, да ми оправи разрушеното и да си го плати", разказва съседът Дочо Дочев.

Дочо Дочев живее в блока от 32 години и казва, че за първи път има подобен конфликт със съсед. След инцидента той твърди, че в жилището му се появили течове.

При срутването мазилката паднала в междублоковото пространство и по чудо не се стигнало до сериозен инцидент.

"Падна на земята и за малко да убие една жена. Тази, която е останала горе, ако и тя падне и убие някого. Какво правим тогава", пита Дочев.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар