Официално откриха новата Автогара Варна

По-добра транспортна свързаност на Варна, повече възможности за комфортно пътуване – това пожела кметът Благомир Коцев при откриването на новата автогара на Варна. По думите му модерното съоръжение е една от стъпките за подобряване на транспорта в морската столица.

Кметът Коцев преряза лентата на терминала, който от вчера е отворен за пътуващите за и от Варна. Новата автогара ежедневно ще обслужва средно по 300 вътрешни линии и още 10 международни, за които Варна е междинна спирка.

Тя е разположена на 8 000 кв. м, като застроената й площ е 1 800 кв. м. Разполага с 28 места за автобуси, които могат да превозват над 30 пътници и още 14 места за по-малки превозни средства. Проектантският екип е заложил на по-голяма открита площ за изчакване, каквато е съвременната тенденция в изграждането на подобни съоръжения. Чакалнята ще бъде отворена денонощно и разполага с близо 60 седящи места, електронни табла с разписанието на линиите, търговска зала, снек-бар, стая за майки с деца, лекарски кабинет и офиси на транспортните фирми.

Автогарата е изградена по всички изисквания за достъпност и разполага с три входа. Снабдена е със съвременна система за видеонаблюдение. Новото съоръжение се намира на мястото на старата автогара и беше изградено за малко повече от една година от частен инвеститор върху собствен терен.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар