Общинският съвет във Варна се обяви против изграждането на вятърни паркове в Черно море

Общинският съвет във Варна гласува декларация с искане законопроектът за изграждане на вятърни паркове в Черно море да бъде оттеглен. Тя ще бъде изпратена в Народното събрание. Решението бе подкрепено от 34 съветници. Против гласуваха четирима.

Темата бе повдигната от съветниците от партия „Възраждане". От групата излязоха с декларация, с която предупредиха, че издигането на вятърни паркове в морето може направо да заличи туристическия сектор и рибарския бизнес и призоваха да бъдат защитени Варна, варненци и местния бизнес.

Апел към съветниците да подкрепят искането за оттегляне на законопроекта отправиха председателите на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев и на рибарското сдружение „Черноморски изгрев" Емил Милев.

Двамата подчертаха, че преди внасянето му в Народното събрание проектът не е бил обсъден с нито една браншова организация или черноморска община.

Поради тази причина той трябва да бъде директно оттеглен от вносителите, а не да се коригират текстове между първо и второ четене, бе позицията на Косев и Милев.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар