Община Варна ще посочи до месец местостоянките на тротинетките и велосипедите

Община Варна ще посочи до месец местостоянките и ще регламентира и контролира търговската дейност на фирмите, в това число и максималното време за престой и прибиране на тротинетките и велосипедите.

До месец работна група от няколко дирекции към Община Варна ще бъде готова със схемата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на редовната оперативка с общинската администрация. По думите му подходящите места се обсъждат от експертите така, че разполагането на индивидуалните електрически превозните средства (ИЕПС) върху общински терени не трябва да пречи на движението на пешеходци или автомобили. Локациите ще бъдат дискутирани и с представители на фирмите, които предлагат подобни услуги.

По данни на администрацията, на всички фирми, предлагащи почасов превоз с ИЕПС, са изпратени писма с покани за разговор в определен срок. При една от тях този срок вече е изтекъл, собствениците не са отговорили и Община Варна е пристъпила към принудително задържане. Кметът Коцев отново прикани към диалог собствениците, като изрази желание в по-дългосрочен план съвместно да се търсят решения по отношение на безопасността на движението с индивидуални електрически превозни средства и намаляване на инцидентите с тях.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар