Новият председател на Общински съвет – Варна е Христо Димитров

Новият председател на Общински съвет – Варна е Христо Димитров от “Алтернатива на гражданите”, предаде TheSite24. Той беше избран след повторно гласуване, което се проведе два часа и половина след първото гласуване, на което кандидати бяха Николай Костадинов от “Възраждане” и Николай Стефанов от Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Христо Димитров беше избран с 31 гласа ЗА, един въздръжал се и една бюлетина, която беше невалидна след решение на комисията.

Ето какво заяви Димитров:

“Искам да благодаря на всички гласували, така също и на не гласувалите, защото така или иначе ние ще трябва да работим всички заедно за града. Това беше и идеята на Коалиция “Алтернатива на гражданите”, а именно участие на хора, които сме малко далеч от политиката. Нашата цел е покажем, че Варна има добро бъдеще за развитие. Най-важното нещо е да имаме добър бюджет и гражданите да усетят силата на институциите. Много е важно да бъдат реализирани идеите на партиите, които в голяма степен се препокриваха. И макар да звучи като клише – Варна наистина е най-добрият град за живеене и се надявам в следващите 4 години да го докажем. Отново, благодаря за доверието”, каза след избора си за председател на Общинския съвет във Варна Христо Димитров.

Христо Атанасов Димитров е строителен инженер, завършил е специалност “Строителство на сгради и съоръжения – конструкции“. Това е неговият първи мандат в Общински съвет – Варна. През последните години той участва активно в ръководството на строителния бранш. Два мандата е бил председател на областното представителство на Камарата на строителите в България (КСБ) – от 2013 г. до 2019 г. През това време става заместник – председател на КСБ (София), а от 2022 г. е председател на Контролния съвет в КСБ. Семеен е, има син, дъщеря и три внучки.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар