На 9 май във Варна оркестърът на американските ВВС в Европа ще изнесе безплатни концерт

Оркестърът на американските Военновъздушни сили ще изнесе безплатни концерти в четири български града. На 9 май оркестърът ще свири във Варна. Изпълнение на американска и европейска музика, музика от Бродуей и Холивуд, джаз, маршове, обещава да има в програмата. Турнето е специално и заради празника на българската армия, казва Джеф Уайншенкър от посолството на САЩ в София:

„Идването му съвпада с празника на българската армия - Гергьовден. Ние сме радостни, че ще свирим с духовия оркестър на Военновъздушните ви сили. Концертите ще са в Стара Загора, Варна, Бургас и Пловдив. Този концерт ще е в Античния театър в Пловдив и дори ще може да бъде проследен онлайн. Остава тайна какви са българските произведения в репертоара. Съвместните концерти на Оркестъра на американските Военновъздушни сили показва, че българските и американски военни си сътрудничат не само в общите операции за сигурност. Но и сме обединени през музиката и културата. Ние сме много радостни да бъдем домакини на това специално турне, което ще сближи България и САЩ посредством музиката".

Оркестърът на американските ВВС в Европа идва от база "Рамщайн" в Германия. Изнася над 300 концерта годишно. Концертите в Стара Загора, Варна, Бургас и Пловдив започват в 18 и са безплатни.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар