Мюзикълът "Таборът се връща от небето" премиерно на 19.08 в Летен театър - Варна

"ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО" С НАЦИОНАЛНА ПРЕМИЕРА НА 19 АВГУСТ ОТ 20.30 ЧАСА В ЛЕТЕН ТЕАТЪР - ВАРНА.
СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА СОФИ МАРИНОВА И КРАСИ РАНКОВ


Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Продуцент на спектакъла е Владимир Янев.

Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд "Култура".

Билетите са в продажба на касите на театър "Българан", Фестивален и конгресен център и Летен театър при ограничен брой места до 50% от капацитета на театъра и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!

Освен  Красимир Ранков и Софи Маринова в продукцията са поканени да участват и Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Лилия Илиева, Велин Михайлов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова. Танците ще се изпълняват от Ансамбъл „Одесос“ при ОД на МВР – Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар