Манолова и Дончева представиха Тулупчо във Варна и призоваха да се разделим с кръстника му Борисов

Шествие с много усмивки и пролетно настроение поведоха във Варна лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и председателката на „Движение 21“ Татяна Дончева, която е водач на местната листа на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Главен герой в парада беше Тулупчо – символична фигура с очевидна прилика с министър-председателя, която има на главата си каскет, а на задните си части – чекмедже, пълно с евро и злато.

Тулупчо танцуваше на енергична рок музика на центъра на Морската столица, а след това заговори с пословични цитати от някогашния тоталитарен лидер Тодор Живков и сегашния номер едно във властта – премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов.

Татяна Дончева допринесе също за доброто настроение на събралите се да подкрепят „Изправи се! Мутри вън!“, като изчете пародийна версия на стихотворението „Благодарим ти, партийо любима“, посветена на ГЕРБ. Тя не пропусна да отбележи, че днес е Тодоровден, имен ден на другаря Живков и определи някогашния водач на БКП като идеен баща на съвременните ни управляващи.

„Ако желаете това безумие все пак да спре, направете необходимото за изриването на мутрите и мафията от властта!“, призова Татяна Дончева.

Мая Манолова на свой ред изброи 18 „подвига“ на Бойко Борисов за 11-е години на управлението му, между които бяха аферите „Ало, Ваньо“ и Мишо Бирата, назначаването на „калинките“, случаят с КТБ, незаконните подслушвания, пропадащите магистрали и т.н. Не беше пропуснат и „хита“ на премиера с кадрите на чекмеджето му с пари и златни кюлчета, заснети докато спи. Лидерката на „Изправи се.БГ“ подчерта, че не е включила сред „подвизите“ твърдението на Борисов, че президентът Радев го шпионирал с дрон, защото то говорело по-скоро за психични проблеми. В списъка с прояви на премиера обаче беше включено на челно място това, че ваксинирането срещу коронавирус е станало въпрос на връзки.

„Практически в последните години няма подлост в България, в която да не се вижда дългата сянка на премиера, на неговия приятелски кръг и на шайката, която управлява държавата. Затова, приятели, дошло е време на 4 април да сложим точка на тези „подвизи“ и да пратим Борисов - кръстника на Тулупчо, в историята“, каза пред подкрепящите коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Информация и снимки: petel.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар