Изпратиха сигнал до Спецпрокуратурата за злоупотреби при строежа на бул. "Васил Левски"

Документи за злопупотреби при изграждането на бул. "Васил Левски" във Варна са изпратени до Специализираната прокуратура

Това стана ясно на пресконференция на Палатков лагер - Варна пред сградата на Общината. Данните оповестиха Игнат Раденков и инж. Наум Наумов.

По думите на инж. Наумов благодарение на протестите и усилията на девет граждански сдружения след искане за достъп до обществена информация са получили данни за изразходваните средства на Община Варна за четири инфраструктурни проекта: булевард "Васил Левски", Двореца на културата и спорта, пробива на булевард "Сливница" и бул. "Януш Хунияди“, бул. "Атанас Москов“ и ремонта на фасадата на хотел “Черно Море”.

Първият проект, за който изнасят информация, е за изграждането на бул. "Васил Левски". Според тях от проекта са отклонени или липсват 24 млн. лв. и това лесно може да се докаже при разследване. Основавайки се на събраните доказателства и документи, те твърдят, че фирмата изпълнител "Хидрострой" е работила с надценка до 10 пъти над реалната цена.

Ако бъде доказано, че тези 24 милиона са оползотворени за завършването на булеварда, то това означава, че 1 км е струвал 64 млн. лв., смятат протестиращите. По думите им са неправомерно присвоени над 50 млн. лв. от проекта за булеварда.

Те уточниха, че папка със събираните с месеци документи е заведена и в Президентството.

Протестиращите заявиха, че заради установените от тях корупционни схеми и събрани данни ще поискат оставката на кмета на града Иван Портних.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар