Инвестират над 2,2 млн. лева в развитието на спортната инфраструктура във Варна

Над 2,2 млн. лева ще бъдат инвестирани в развитието на спортната инфраструктура във Варна, става ясно от проектобюджета за 2021 г. Общината е заделила близо 1,2 млн. лева за реконструкцията  на стадион "Спартак“. Предстои изграждане на т. нар. фенска трибуна и облагородяване на прилежащите пространства.

През 2021 г. ще бъде извършен основен ремонт и на залата за борба в спортен комплекс "Простор“. Залата ще придобие изцяло нов облик, а това ще струва на местната хазна 917 хил. лева.

За любителите на екстремните спортове ще бъдат изградени скейтборд зони. В тазгодишния бюджет са заложени 25 хил. лева за обследване и проектиране на такива съоръжения. 

През 2021 г. общината ще продължи да подкрепя финансово спортните клубове, бе изтъкнато на днешното заседание на ПК "Младежки дейности и спорт“. В бюджета за материално стимулиране на клубовете са заделени 500 хил. лева, с 50 хил. повече спрямо предходната година. 

Членовете на комисията дадоха съгласието си за финансово подпомагане на няколко варненски клуба, но предстои исканията да бъдат разгледани и от ПК "Финанси и бюджет“. Един от клубовете е БК "Черно море Тича“, който е отправил молба за финансова помощ от 250 хил. лева, необходими за завършване участието на представителния мъжки отбор в Националната баскетболна лига за сезон 2020/2021 г. и подсигуряване на сезон 2021/2022 г. Голяма част от средствата ще бъдат насочени и за Детско-юношеската школа, посочват от клуба.

Футболен клуб "Тополи 2010“ иска от общината 100 хил. лева, които ще бъдат инвестирани в изграждане на помощно игрище към основното с цел осигуряване на нормални условия за развиване на младежкия футбол. 

Помощ поиска и АРТ Рейсинг – един от автомобилните клубове във Варна. Спортният календар за 2021 г. включва 6 състезания – 3 международни и 3 национални, като желанието на клуба е да получи общинско финансиране за 1 международна и 1 национална надпревара в размер на 43 500 лева без ДДС.

Съветниците от ПК "Младежки дейности и спорт“ дадоха положително становище за осигуряване на финансови средства на МФК "Спартак“ (Варна)  в размер на 15 000 лв. за участие в Шампионска лига по плажен футбол 2021. Предвижда се турнирът на победителите в първенствата на всички държави на континента да се проведе между 28 май и 6 юни 2021 г. в гр. Назаре, Португалия.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар