Големи изненади при преференциалния вот във Варненска област

Големи изненади се очертават при преференциалния вот във Варненска област. Това сочат данните на РИК – Варна на база 100% обработени протоколи от секционните избирателни комсии, съобщава Радио "Фокус“ - Варна.

Славена Точева е едно от най-младите лица в листата на Коалиция ГЕРБ – СДС във Варна, като тя бе поставена на 25-та позиция. Точева обаче събира цели 6805 преференциални гласа, което е с близо 1400 повече от водача във Варненска област - проф. Костадин Ангелов, който е събрал 5398 преференции.

Поставеният под номер 30 в листата на Коалиция ГЕРБ – СДС Бранимир Георгиев успява да събере 2611 преференциални гласа, което го нарежда на 3-то място по най-висок брой събрани преференции в листата на ГЕРБ – СДС във Варна.

В листата на ВМРО – БНД за Варна също има изненади. Водачът Красимир Каракачанов е събрал 1519 преференции. За сметка на това, вторият в листата Иван Иванов е успял да вземе 3803 гласа за себе си, а третият Иво Пазарджиев 1409.

Демократична България – ОБЕДИНЕНИЕ събра общо 8,63% от общия вот във Варна. За тях са гласували 17 270 човека в областта. Без изненада е, че Стела Николова, която е на 3-то място в листата получава и най-висок преференциален вот – 4131 гласа, което е два пъти и половина повече от водача Стоян Михалев, който е с 1487 преференции.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар