ФК започва активна кампания за обновяване и възвръщане на пълния си блясък

Фестивалният център в морската столица ще почете празника с огромен портрет на Кирил и Методий, цветя и изчистена предна фасада

Сградата е на всички нас, затова нека й се радваме, но и да я пазим, призовават от екипа

Ръководството на Националния дворец на културата във Варна (Фестивален и конгресен център – Варна) стартира мащабна кампания, чиято цел е обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса, за да се превърне той отново в истински Дворец на културата. 
Промените ще бъдат, както отвътре, така и отвън и ще засягат, изчистване и освежаване на фасадата, дигитализиране на сградата, богата културна програма, нов живот за емблематични пространства и т.н.

По случай празника на българската азбука, просвета и култура, на централния вход на комплекса ще бъде поставен голям транспарант с образа на Кирил и Методий.
Поводът съвпада и със стартиралата вече акция, от ръководството за почистване на фасадата, предвижда се да бъдат поставени и предупредителни табели, както и да бъде осигурена охрана и видеонаблюдение, за да бъдат предотвратени бъдещи вандалски набези. 

От екипа на НДК-Варна призовават всички варненци и гости на морската ни столица, които посещават емблематичната сграда, да бъдат отговорни и да пазят този безспорен символ на културата. „Тази сграда е сърцето на града, любимо място на варненци, но освен за развлечение, тя е и нещо с което се идентифицираме и гордеем, затова всички ние, освен да й се радваме, сме длъжни и да я пазим“, убедени са от ръководството на фестивалния комплекс.

Слогънът под портрета на светите братя „Напред, културата е слънце“, който умишлено перифразира химна на Кирил и Методий, идва да подкрепи този призив. „Културата въздига съзнанието на един народ. Тя е слънцето, пътеводната светлина, която огрява и най-мрачните кътчета на душата“, споделя изпълнителният директор на НДК, г-жа Андрияна Петкова.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар