Финансови злоупотреби за милиони левове в Интегриран градски транспорт Варна

ГЕРБ нападат, защото спряхме огромни злоупотреби с публични пари във Варна, саботажите им ще продължат, но няма да ни спрат, коментира заместник-кметът Диан Иванов

Заместник-кметът по правни въпроси и собственост в община Варна Диан Иванов обяви на пресконференция днес, че  екипът на Коцев е подал сигнали в прокуратурата за мащабни злоупотреби и източване на средства по проекта „Интегриран градски транспорт“, предаде TheSite24. Едно длъжностно лице управлява проект, приключил през 2016 г., но в продължение на следващите 8 години това лице е вземало заплати, възлагало е милиони лева по договори, свързани с градския транспорт и това е една от причините за атаките срещу нас, посочи фактите Иванов. Това са действия подсъдни на Европейската прокуратура. Възлагани са ремонти без правомощия при  прекратен договор през 2016 г., подчерта той, като отказа да посочи инициалите на длъжностното лице. Открихме множество злоупотреби и с общинско имущество, които също ще предадем на прокуратурата, добави Иванов.

Той съобщи и за множество дела за градския транспорт за над 3 млн. лв. по фиктивни договори чрез сложни правни схеми, при които има съмнения за фиктивни доставки на несъществуващи материали и др. Така „Градски транспорт“ ЕАД се държи в непрекъснати дългове и загуби на дела, има замесени хора от висшия ешелон на партия ГЕРБ и това е причината да сме подложени на масираната атака. Опитват се да овладеят по незаконен начин общината, но хората от Варна на изборите им дадоха червен картон, посочи още Диан Иванов.

 
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар