До края на март ще има публично обсъждане на проекта за леко метро във Варна

До края на месеца ще бъде готово предпроектното проучване за трасето на т. нар. леко метро във Варна. Проектантът на градската железница е избран след обществена поръчка за комплексен проект, включващ проектиране на разширение на бул. "Цар Освободител" и трасето на електрическия влак. Това съобщи Христо Иванов - заместник-кмет на Варна.

Проектантите, които правят предпроектното проучване приключиха първия етап за установяване на човекопотока, който ще ползва обществения транспорт, събрана е статистика за движението на автомобили по бул. „Цар Освободител“, обясни Иванов пред Радио Варна.

Във втория етап се проучват детайлите на конфигурацията на трасето - връзките на булеварда с други улици и булеварди, разположението на отделните платна и трасето на скоростния екологичен транспорт, каза още Иванов, като посочи, че разработката трябва да бъде готова в средата на март.

Иванов поясни, че все още не могат да се правят прогнозни изчисления за сумата за финансиране, тъй като трябва да се вземат под внимание техническите варианти, които ще бъдат заложени.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар