Днес и утре ще се проведе сесия на Варненския общински съвет

Заседание на Варненския общински съвет започва в 9 часа. Сесията ще е присъствена и ще се проведе в зала „Пленарна“ в сградата на община Варна.

Съветниците ще приемат годишните финансови отчети на общинските търговски дружества, както и отчета на бюджета на общината за 2019 година. Ще бъде дискутирано искането на общинската администрация хартиеният билет, закупен от автобус, да струва 2 лева, от машина на автобусна спирка - лев и педесет. Еднократното пътуване с предплатена карта остава на цена от 1 лв. Друг финансов въпрос е отпускането на средства за ремонт на ефектното осветление на фасадата на Катедралата и за довършителни дейности около новопостроения храм „Свети Прокопий Варненски“.

На гласуване ще бъде подложен и проект за споразумение, с което общината се ангажира да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна.

Ще бъде утвърдена и Програма за повишаване информираността на жителите на общината за ползите от ваксинацията срещу коронавирус и за убеждаване в полза на масовата ваксинация.

Очаква се общинските съветници да одобрят и новите, по-високи заплати, на кметовете на кметства. Предстои да бъде разгледан и отчетът на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов за работата на местния парламент през първите шест месеца на годината.

Предвидено е сесията да продължи и през утрешния ден.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар