Черен гларус се появи във Варна, търсят му име

Черен гларус се появи във Варна и бързо се превърна в сензация, научи TheSite24. Снимки на очевидци от различни места в морската столица потвърдиха, че птицата е реална. Мрежата загря от шеговити коментари: “Като завали, ще избелее!”, “Май се е намесил корморан”, “Спрей черен мат. Досаждал е някъде”, “Кой се изгаври с животното , това не е е стествено….”,”На боядисан прилича. Няма как да е черен. Ако е естествена мутация би бил бял. Бели лястовици, врабчета, пауни, никога не са черни…”, “Само черна нинджа може да победи друга черна нинджа”, “Може и от изгорели гуми над махалата във Владиславово!”

Информацията, че действително се касае за черен гларус потвърди Николай Танчев от Варна, който сподели следното в социните мрежи:

“Черната чайка е нашият нов приятел и шанс да е талисман на Варна. Предложете й име! Дора от Археологически музей я нахрани, напои, а Ивайло от Природонаучен музей потвърди нейното естество.

Както има черен щъркел, черен лебед, бяла лястовица така и този питомник.

Другите чайки обаче я преследват заради отличителната и уникалност, затова нашият гост се нуждае от покровителство и грижа”.
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар