Бойко Борисов е на визита във Варна

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Варна, където посети завод за бойлери. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук, където пусна видео, предаде Varna24.bg.

Това е поредната инспекция на Борисов в страната. Той е придружен от кмета на Варна Иван Портних и социалният министър Деница Сачева.

Борисов коментира доставката на ваксините днес като припомни, че в началото на пандемията не се е знаело какво да се прави. 

"Ние в днешния ден 25 000 ваксини нови очакваме, до 7-8 дни ще дойде втората пратка, с която ще бъдат ваксинирани учителите и възрастните хора. Платили сме 11, 5 млн. лв. за безплатно ваксиниране на българските граждани", коментира Борисов и припомни, че децата до 4 клас от днес на училище. 

"При първия възможен миг, когато натиска на болниците намаля веднага пуснахме учениците до 4 клас. Ще наблюдаваме ситуацията.  През март, когато затворихме за първи път не знаехме какво да правим, светът не знаеше, но сега вече за радост в пъти са повече оздравелите. Надявам се в следващите месеци да се върне нормалният ритъм на живот", допълни премиерът.

Борисов коментира още, че сме завършили годинита и влизаме в 2021 г. с най-ниския дефицит в ЕС и с най-ниския външен дълг.

"Повече оптимизъм, ваксиниране и съм убеден, че ще излезем от ситуацията. Държавата и бизнеса заедно може да се справят с пандемията. Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно управлява финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата", прогнозира Борисов.

Той допълни, че е минал през магистрала "Хемус" по пътя към Варна.

"Обещал съм на варненци "Хемус" и мога да кажа, че се строи на макс", коментира той. 

При обиколката в завода за бойлери премиерът се върна и детските си спомени като коментира: "Аз помня баща ми като купи на майка ми печка Раховец такава радост беше у нас. Сега социалистите говорят какво било - било е радост за Москвич, за печка Раховец и телевизор Рубин", шеговито допълни премиерът.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар