Благомир Коцев положи клетва като кмет на Варна

Благомир Коцев положи клетва като кмет на община Варна по време на тържествена сесия на Общинския съвет. Той получи знака и ключа на града от областния управител Андрияна Андреева.

“Благодаря на всички, които ни гласуваха това огромно доверие да сме тук, на общинските съветници, на районните кметове и на мен. Това е огромна привилегия, която върви с огромна отговорност към гражданите, и която ние трябва да оправдаем с нашата работа. Варна е град с огромен потенциал, град, върху който ние може да надграждаме върху вече изграденото, град, който да възродим като истинска морска столица и той да придобие отново своя блясък”, каза след клетвата кметът Благомир Коцев.

Той подчерта, че Варна има локални проблеми, свързани с градската среда, инфраструктурата и подобряването на качеството на живот. По думите му, големите въпроси, чието решение ще се търси са – какво място ще има Варна в глобалното европейско семейство, как ще се развива културно и икономически.

“Варна е град, който има огромен потенциал и трябва да направим всичко възможно да го реализираме, да привлечем нови инвестиции, да повишим качеството на живот чрез по-добри доходи, да се инвестира в сектори, които могат да развият икономиката ни и да дадат една добавена стойност като нови технологии и  иновативни производства. Всичко това е важно, за да може нашите деца да остават във Варна, да се реализират и да отглеждат децата си тук”, каза Благомир Коцев.

“Това са огромните цели пред нас и смятам, че ние всички заедно, независимо от нашите партийни принадлежности и различия, трябва да намерим общия път за доброто на града ни. Днес е световен ден на добротата и този ден много добре кореспондира с всичко, което се случва. Надявам се, че Варна ще има добро управление и да направим Варна един успешен град и най-добрия град в България, защото го заслужава”, допълни Коцев. Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар