Благомир Коцев е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Варна

Благомир Коцев е кандидатът, издигнат от "Продължаваме промяната - Демократична България", за кмет на Варна. Това стана ясно от негово изявление във фейсбук.

Малко по-късно той представи кандидатурата си в ефира на БНТ.

"Категорично Варна има нужда от промяна, показваме алтернативно управление. Ще сблъскаме позиции с ГЕРБ. Градът е в окаяно състояние - инфраструктурата, улиците, тротоарите, презастрояването, елиминирането на зелени площи", заяви Благомир Коцев.

„В мен и екипа ми жителите на Варна виждат възможност за промяна. На варненци им е дошло до гуша – градът е в ужасно състояние. Варна е разкопана, минирани са зелени площи и др.”, изтъкна Коцев.

По-рано един от другите номинирани кандидати Павел Попов заяви в публикация в социалната мрежа, че е оттеглил кандидатурата си в полза на Благомир Коцев.

Чакането свърши, обединените демократи от Варна имат своя кандидат за кмет! Имаме всички шансове на 5 ноември да се поздравим с обща победа чрез избирането на Благомир Коцев за кмет на Варна!

Благодаря за огромното доверие, което организацията на ДСБ-Одесос ми оказа, номинирайки ме за този пост. Не направих тази номинация широко достояние, защото искам името ми да се чува само в проекции на единство, никога на раздор. Оттеглих се в полза на Благо, не заради недостиг на вяра в собствените си сили, а защото виждам, че той е способен да въплъти най-добре колективната надежда, която варненци трябва да съберат, за да прекратят свободното падане на своя град.

Не правя стъпка встрани, за да разчистя пътя, а смятам да бъда активен участник в една позитивна кампания, която ще намери, а след победата - и приложи решения за любимия ни град. Подадох ръка на нашия кандидат, за да работим заедно, и благодаря, че тя вече беше приета. Призовавам всички приятели и съмишленици: нека в предстоящата кампания да обединим усилията си за успеха на кандидатите на ПП-ДБ. За благото на Варна!

Стела Николова, която през 2019 г. бе кандидат за кмет на Варна на "Демократична България", също заяви, че тази година няма да е кандидатът на коалиция ПП- ДБ.

Скъпи приятели и съмишленици, през 2019г. бях кандидат за кмет на коалиция "Демократична България" без да съм член на някоя от партиите в коалицията. През 2023г. вече съм член на Да, България, но няма да съм кандидат на коалиция ПП- ДБ.

Благодаря за подкрепата на Да, България и Зелено движение и много други хора за моята кандидатура!

Желая успех на коалицията ни на местно и национално ниво и ще помогна според силите си за това.

Дано да ни подкрепи и сега!


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар