"Бира за смет" тази неделя във Варна

Младежите от клуб "Ротаракт" - Варна за пореден път организират специална кампания за почистване на популярни места сред природата край града от събралия се боклук

Тази година те канят варненци да се включат в почистване на еко пътеката край Телевизионната кула (над кв. “Виница”), където е и сборният пункт тази неделя, 15 май от 10.00 ч.

За всеки събран чувал с боклук се полага награда - студена бира или безалкохолна напитка за децата. Бирата ще бъде сервирана в чаши за многократна употреба, за да се намалят отпадъците.

Искаме да покажем на хората колко боклук се изхвърля на невероятно красиви природни гледки. Важно е да създадем у децата и гражданите чувството на отговорност към природата и навик да почистват, когато веселието сред природата приключи, споделят организаторите.

Ще бъдат осигурени найлонови чували, ръкавици и студени напитки.

Ротаракт (съкратено от „Rotary in action“ ) е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, с официален партньор на Ротари Интернешънъл. Тяхната цел е чрез проекти, насочени към обществото, да отговорят на социалните нужди чрез обединени сила и енергия. Всичко това те правят, докато подобряват лидерските си и комуникационни умения, качества и контакти на базата на общата идея за служба на обществото. 

В предишните кампании, с общи усилия през годините ентусиастите са събрали повече от 4 тона отпадъци на красиви места край Варна, много от които са рециклирани.  Инициативата се провежда едновременно и в други избрани градове в страната.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар