50 дръвчета засадиха за 50-годишнината на Математическата гимназия във Варна

Ученици и учители от МГ “Д-р Петър Берон” във Варна засадиха през вчерашния следобед 50 дръвчета в Морската градина, в близките алеи до Делфинариума. Инициативата е по случай отбелязването на 50 години от създаването на математическата гимназията. В събитието взеха участие учениците от всичките осем випуска на училището, от пети до дванадесети клас.

Числото 50 се свързва не само с броя на годините, в които гимназията съществува като такава, но и със символиката на 50, което е определяно като ангелско число, символ на свободния човешки дух и на интелекта, отбелязват от училището.

Дръвчетата, които са символ на живота и на новото начало, също не са случайно избрани.Те са от вида ”сребролистна липа” и са популярни както със своите лечебни качества, така и с устойчивостта си на замърсяването на въздуха с вредни газове.

От общината са съдействали за осигуряването и подготовката на терена, както и за закупуването на самите дръвчета, уточниха от гимназията. 

След това ученици и учители посетиха Археологическия музей в морската столица. За да си припомнят, че математическата е била в някогашната девическа гимназия, в която след това дълги години тук бяха класните стаи на бъдещите варненски математици.

Снимка.: МГ "Д-р Петър Берон"


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар