10 медицински екипа ще отговарят за плажовете на Варна и курортите

"Ние сме здравното заведение, което обслужва всички охраняеми плажове в област Варна. Нямаме проблем с медицинския персонал. Наскоро дойдоха 17 нови души и те бяха обучени в МУ-Варна за оказване на помощ при водни инциденти". Това заяви управителят на ДКЦ 1 "Св. Клементина“-Варна д-р Иван Иванов пред NOVA NEWS по повод осигуреността с медицински персонал на Северното Черноморие в началото на летния туристически сезон.

По думите му екипите ще се състоят от 10 лекари, 35 медицински сестри и двама фелдшери. Подсигурени са и още два екипа с линейки при нужда. "С 3 линейки разполагат Варна, курортите "Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци", обясни д-р Иванов. Той допълни, че връзката между спасители и медици трябва да е много близка, за да се реагира навреме.

"Услугата е безплатна, оказваме помощ на всички. При по-леки инциденти Спешна помощ поема пациентите, а при по-тежки – наш екип придружава пациента до Университетската болница“, каза още д-р Иванов.

Той посъветва всички плажуващи да спазват сигнализацията – да не влизат в морето на червен флаг и да не се къпят на неохраняеми зони. Работното време на медицинските екипи е от 8 до 18 часа през целия туристически сезон.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар