Цветан Василев: Действията на Борисов са след дъжд качулка

"Нямам идея, не съм в главата на Борисов, но смятам, че каквито и действия да е предприел премиерът те са малко на принципа "след дъжд качулка".

Така отговаря собственикът на фалиралата КТБ Цветан Василев на въпрос как си обяснява спирането на търга за магистрала "Хемус" и настояването на Бойко Борисов да бъде направен публичен докладът на разследваща компания "Аликс Партнърс Сървисис Юкей" за банката. Според него Борисов е пропуснал редица шансове досега.

Банкерът, който след затварянето на банката през лятото на 2014 избяга в Сърбия, коментира последните събития около КТБ и делото срещу него в интервю пред Сашо Диков за телевизия Би Ай Ти. Медиата пусна откъс от него тази вечер, а цялото ще бъде излъчено в неделя.

На въпрос защо точно сега премиерът става активен, той казва "нямам идея, предполагам, че е имал натиск от ЕС".

Василев твърди, че не е притеснен от изявленията на Борисов, че скоро всичко по темата КТБ трябва да стане ясно. "Напротив.

Безкрайно съм радостен, че този прословут доклад ще бъде отворен и ще бъда много благодарен, ако този доклад покаже къде са въпросните прословути открадната пари", заявава пред Диков банкерът и допълва че с него ще се отрече за пореден път "митологемата на хората, които организираха атаката срещу банката".

Василев обаче допуска, че настоящата активност може да се окаже отново прах в очите.

Като "поредната пушилка на кръга, организирал покушението срещу банката" определя и списъците, публикувани от синдиците на КТБ, за магистратите с влогове в банката. Василев твърди, че не ги познава и те били дошли като нормални клиенти.

На коментар на водещия, че освен изявленията на премиера и главният прокурор Сотир Цацаров търси европейско съдействие за по-бърз процес за неговата екстрадиция, банкерът заявява, че това се случва, защото "много хора са безкрайно изнервени,

година и половина след повдигане на обвиненията срещу мен все още делото стои някъде в следствието и прокуратурата и не е внесено в съда и много хора вече и отвън се чудят как е било повдигнато това обвинение срещу мен".

Той коментира твърде лаконично защо екстрадицията му се бави, като казва, че делото ще е бъде гледано на първо ниво в съда в Сърбия и ще се анализират "политическите причини на повдигнатото обвинение".

По повод съобщенията, че ще бъде разпитан на 24 февруари, Василев твърди, че не е уведомен и смята, че ако има изслушване, ще е във връзка със съдебната процедура по събиране на доказателства по политическата мотивация на обвинението.

Източник: Дневник

Колаж: СПЪТНИК
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар

Anna
ПИСМО ДО УПРАВЛЯВАЩАТА НИ СГАН! Публикуваме отворено писмо от Дамян Петков без никаква редакция: Драги сънародници… в това писмо смея да напиша няколко реда, които не смятам, че ще се харесат на всички. С това писмо искам за пореден път да се обърна към тази управляваща ни СГАН. Още е едва февруари на тази година, а тази година започна толкова динамично… Вашите закони, предложения са извън всякаква критика. ВИЕ СТЕ ИЗВРАТЕНИ, драги ни управляващи. Всички вие искате да ни затриете, или до такъв извод стигам от нещата, които правите толкова много години наред. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! Състояха се два референдума, един от които събра нужните гласове. Съставят се множество петиции против вас и какво ли още не! Лично АЗ НАСТОЯВАМ ЗА СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Желая всички ВИЕ, драги ни управляващи, да бъдете разследвани ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, КОИТО ИЗВЪРШВАТЕ СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. Желая да видя справедливостта да възтържествува, защото знам, че всички вие сте едни крадци и измамници, нищо повече. Вие сте
Anna
ПРЕДИ ВСИЧКО ИСКАМ ДА СПОМЕНА ПОГОВОРКАТА " КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА"... С ЦЯЛОТО ТОВА ПРОТАКАНЕ ЗА ВСИЧКИ БЕШЕ ЯСНО КАКВО СЕ ЦЕЛИ...А, АКО СЕ ВЪРНЕМ ОКОЛО 2 ГОДИНИ НАЗАД , НЕ БЕШЕ НАПРАЗНО И ВКАРВАНЕТО И ИЗКАРВАНЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ В ПАРЛАМЕНТА , КАТО ...ОВЦЕ... ОТ БОЙКО БОРИСОВ.....ДОРИ И НАЙ ИЗВРАТЕНОТО СЪЗНАНИЕ , НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ ДОЛНИТЕ ГАДОСТИ НА ГЕРБ И СИЕ.....АЗ СИ МИСЛЯ ОБАЧЕ,ЧЕ " ЧОРАПА" ЩЕ СЕ РАЗПЛЕТЕ И ТОГАВА ....НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ СИ ПРОСТИМ ОВЧЕДУШИЕТО !?
Leonardo Petrov
...Човек трябва да е уникално тъп или умствено ограничен за да твърди, че такъв грандиозен грабеж е възможен без подкрепа (срещу по-голямата част от откраднатото естествено) от най-високо ниво. И то не от един човек, а от огромна, разклонена и добре организирана мрежа от углавни престъпници управляващи България. Дека са комунистите? НЕма такива! Как къде? С партийно поръчение смениха боята (партията) и въпреки, че ги "няма": Министър председател, Председател на Народното събрание, Президент, Главен прокурор, председателите на върховните съдилища и кой ли не от висшите ни управници са " Бивши " (?) комунисти - членове на БКП. Доколкото знам бивши курви, негри и комунисти няма! Затова сме на това дередже. Някой да ме опровергае?