,,Спътник" дава право на отговор на кандидата на ВМРО за кмет на Балчик Атанас Атанасов

В редакцията на ,,Спътник" получихме сигнал с прикрепен линк към него на видеобръщение на кандидат на ВМРО за Балчик Атанас Атанасов. Във видеото , чийто линк прилагаме  https://web.facebook.com/188268591595047/videos/3080754361996830/ , г-н Атанасов се оплаква, че става жертва на лъжи и компромати и заплашва да ,,подвежда под отговорност" медията и автора и. Ето и пълния текст на обращението му: Обръщение от Атанас Атанасов, кандидат за кмет на Балчик Уважаеми съграждани и приятели, Близо три седмици сме в предизборна кампания. Време за представяне на идеи и програми, за срещи с вас, за споделяне и изслушване.
Поех нелеката отговорност да се кандидатирам за кмет на община Балчик, защото е време за промяна – за прозрачно и справедливо управление. Подкрепя ме широка коалиция, изявени професионалисти, утвърдени общественици. За мое огромно съжаление, ни заливат с лъжи и фалшиви компромати. Болно ми е, защото има много работа да се върши за нашия град. Но и не съм изненадан. Страхът води до подобни действия. Страхът да изгубиш властта, страхът някой да открие нарушенията. За тези дни от кампанията се срещнах с хиляди хора, стиснах стотици ръце, изслушах десетки болки. Малко ли са проблемите на населението, че определени личности откровено започнаха да ги манипулират и лъжат. Щял съм да затварям Болницата, да вземам пенсионерските карти, да отнемам социални придобивки. Не беше достатъчно това, а и компроматите от страх започнаха. Ежедневно заставам с лицето си пред хората и ги успокоявам, че това няма да се случи, че ще работя само в техен интерес от първия ден. На моите зложелатели ще кажа: аз не се крия, заповядайте да ми задавате въпроси открито. За всяка клевета ще подвеждам под отговорност медията и автора ѝ. Нека не забравяме, че и след 27 октомври пак ще се срещаме, нека запазим човешкото в нас." Припомняме на г-н Атанасов, че свободата на словото и специално свободата на медиите е основа за демокрацията. Свободата на медиите не може да бъде заглушена, а самите медии и свободната журналистика не могат да бъдат сплашвани и репресирани. Всяка заплаха към медии и свободната журналистика е заплаха към  демокрацията. Обръщаме внимание на същия, че изнасянето на конкретни , ясни и точни факти, показването на действия и точното цитиране на думи изречени от дадена личност не е манипулация или лъжа, а е основно задължение на журналистиката. Тъй като ,,Спътник" следи изборния процес в Балчик и има серия от публикации по темата, в част от които основно лице е Атанас Атанасов, то нашата медия му дава право на отговор, който ще бъде публикуван изцяло и без редакция. Единственото ни изискване е в него  задължително да присъстват ясни и конкретни отговори на няколко въпроса. Въпроси, които задавахме в публикаци и на които не получихме отговор и които ще зададем и сега, както сам ни призовава кандидата за кмет:
  1. Коя медия и в кои точно нейни публикации се съдържат лъжи и компромати. Моля посочете лъжата и компромата ясно и точно.
  2. Уволнен ли е дисциплинарно Атанас Атанасов от системата на МВР .
  3. Бил ли е съден и осъждан за умишлено престъпление.
  4. Обещавал ли е пред граждани от ромски произход да им узаконява незаконни постройки
  5. Като общински съветник Атанасов гласува ли против приемането на общинския бюджет за 2019г, с което спряха редица планирани инфраструктурни  ремонти в Балчик и в малките населени места и това предизборно ,,подливане на вода" на действащия кмет ли беше?
  6. Беше ли в конфликт на интереси като общински съветник, когато фирмата за която сега твърди че и е собственик и управител охраняваше общински обекти.
Заяваваме, че уважавайки правото на отговор на г-н Атанас Атанасов ще го публикуваме без редакция и съкращения, ако в него се съдържат ясни и конкретни отговори на поставените въпроси. Атанас Атанасов може да изпрати отговора си на посочените ни контактната форма имейли или да го публикува в личната си страница в социалнта мрежа или тази на партията , която представлява.Автор: Васил Георгиев
Напиши коментар