Протести: Синдикатите ще шестват на жълтите павета, 600 трактори влизат в София

Два протеста в София в днешния ден.

Недоволстващите земеделци обявиха, че ще протестират на входа на София откъм АМ "Хемус". Около 600 трактора ще се включат в протеста, който ще се проведе на бул. "Ботевградско шосе".

По жълтите павета пък ще се проведе национален-митинг протест под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!” То се органзиира от синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в комплекса “Марица Изток”, Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Национална синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ – КТ “Подкрепа”, Федерация “Енергетика” към КТ “Подкрепа”, миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!”.

Шествието ще започне в 11:30 часа от площад “Св. Александър Невски”, ще премине по ул. “Оборище”, ул. “Г. С. Раковски”, бул. “Цар Освободител”, бул. “Княз Александър Дондуков”.

Протестният митинг ще започне в 12 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет. В протеста ще се включат хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България.

След приключването на синдикалния митинг, ако исканията на земеделците не бъдат изпълнени, тракторите ще бъдат придвижени до сградата на правителството.




Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар