Портних поиска оставката на кабинета

"Варна без "Хемус" е много далеч и далече ще остане за най-голямо съжаление. Тази една година провал вече щяхме до Велико Търново да сме на чакъл. Пълен провал. И им оставихме парите за "Хемус" в сметка, те ги опукаха. За тази една година една лъжица асфалт не са изсипали", каза Борисов.

Това заяви на среща с членове и поддръжници във Варна лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Събитието беше открито от кмета на Варна Иван Портних, който отправи критики към правителството и поиска оставката му. Екзалтирани от призива на градоначалника, симпатизантите на ГЕРБ също започнаха да скандират "Оставка".

"Няма да викате "Оставка“, те трябва да останат, докато станат нула процента, за да се изчисти България от тях“, обърна се Борисов към присъстващите в залата.

Според Борисов ГЕРБ-СДС не трябва да внасят вот на недоверие към кабинета, тъй като "това само ще ги консолидира".

Лидерът на ГЕРБ благодари на варненци, че са отишли до София, за да го подкрепят при ареста му.

"Кмете, депутатите ще дойдат с тебе в ареста, за да те защитят", обърна се в края на изказването си Бойко Борисов към Иван Портних.

Според появила се, но непотвърдена информация в няколко медии Спецпрокуратурата може да повдигне обвинение на варненският кмет за спукания фекален тръбопровод във Варненското езеро и да поиска отстраняването му.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар