ВМРО Балчик затъна в предизборни лъжи дни преди изборите

ВМРО Балчик и техния кандидат за кмет Атанас Атанасов затънаха в лъжи дни преди изборите! Същият кандидат-кмет обаче скандално мълчи по темата за присъдата му от близкото минало, за която Спътник първи публикува информация: Скандал в Балчик: Кандидат за кмет с присъда за измама! Първата голяма предизборна лъжа изрече в национален ефир Карлос Контрера-член на изпълнителното бюро на ВМРО. Контрера бил получил множество оплаквания от жители на град Балчик и селата в общината, че има неправомерно регистрирани гласоподаватели по настоящ адрес, които в изборния ден да се появят, докарани с рейсове, за да гласуват. Ставало дума според него  за над 3000 души, които са регистрирани по така известният по ИК „настоящ адрес“. Най-фрапантните случаи според Контрера били в с. Кранево. При около 600 души, живущи по постоянен адрес, имало около 600 души регистрирани по настоящ адрес. Това обаче се оказа грозна предизборна лъжа. Проверка на ,,Спътник" показа, че за цялата Община Балчик, вилните зони и множеството новопостроени вилни селища,  по настоящ адрес са регистрирани точно 741 души, а не 3000 както твърди Контрера. От тях в  с. Кранево са регистрирани  209 души а не 600, като това са предимно хора родени и израстнали в крайморското селище, отглеждащи децата си там, но принудени да сменят постоянното си жителство за да могат децата им да посещават детски градини и училища във Варна и Добрич. Кандидатът за кмет на община Балчик от МК ВМРО (ГЕРБ и СДС) г-н Атанасов пък, в  общирни интрвюта пред две добрички медии заявява, че събираемостта на местните данъци и такси е 36% /в едната медия/ и 62% /в другата медия/. И двете посочени цифри са лъжа! В същото време на предизборните си срещи в някои населени места с преобладаващо ромско население г-н Атанасов, ,,воевода " от уж патриотичната и националистическа партия ВМРО обещава ...безплатни детски градини за увеличаващито се население. Отчетите на Община Балчик са публични и достъпни за всеки, който желае, може да се запознае с тях в сайта на общината, каквато проверка извършихме и от ,,Спътник". Те са заверени от Сметна палата и надлежно отчетени в Министерство на финансите. И резултатите показват изречената от Атанасов лъжа.
За 2018 година събираемостта на данъците е 97,69%. Видно от сборен бюджет на приходите – заложената сума по параграфи е 8 975 500 лева, а изпълнението й по отчет е 8 768 399 лева. За 2017г. ситуацията е аналогична - заложени приходи 8 495 800 лева и отчетени 8 335 991 лева. Изразена в проценти, събираемостта е 98,12. Същият кадидат кмет на своите предизборни срещи обещава, да се ремонтира и пътната инфраструктура на селата, тъй като това не било извършено от досегашния кмет. В същото време г-н Атанасов знае и спестява на избирателите , че вината за това е на общнския съвет а не на кмета , а и в частност негова като част от досегашния общински съвет. Припомняме, че именно общинските съветници на ВМРО и ГЕРБ на няколко пъти не приеха общинския бюджет предложен от досегашния кмет Николай Ангелов, в който бяха заложени над 600 000лв именно за такива ремонти и така спряха планираните от кмета Ангелов ремонти. От ,,Спътник" задаваме въпроса ще се извини ли г-н Контрера за изречените в национален ефир предизборни лъжи? Знае ли Красимир Каракачанов за присъдата на своя кандидат за кмет Атанас Атанасов и за лъжите с които същия се опитва да привлича избиратели? Знае ли Красимир Каракачанов за заигравката на своя кандидат за кмет с ромския етнос? И ако знае , с каска ли ще се появи пред избирателите в Община Балчик? Знаят ли от Изпълнителното бюро на ПП,,ГЕРБ" и премиера Бойко Борисов , които са в коалиция със ВМРО за изборите в Община Балчик, за съдебната история на кандидат кмета Атанас Атанасов и за позорното му дисциплинарно уволнение от МВР ? От ,,Спътник" ще продължим да следим и да ви информираме за случващото се в Община Балчик и течащата предизборна битка.  
 Автор: Васил Георгиев
Напиши коментар

Венцислав Христов
Няма кой да му зададе тези въпроси,защото само страхливи мишки са останали в този град.Иначе въпросите са на място,но едва ли ще получат отговор.Корупцията е разяла тази община отдавна.
Росен Костадинов
Моля, задайте на кандидата за кмет Атанасов и още въпроси: 1. Липсата на образование ли е единствената причина, за оттеглянето на кандидатурата Ви за Областен управител? Ако вече сте се сдобили с диплома, съгласен ли сте тя да бъде дадена за експертиза? Защо нямате „инж.” пред фамилията си? 2. Не бяхте ли в конфликт на интереси, когато като общ.съветник охранявахте общински обекти? А когато жената , с която живее беше начело на общинско дружество? Или, формално фирмата не е Ваша, понеже като осъден нямате право на охранителна дейност? 3. Вярно ли е, че на предишни избори горещо сте поддържал сегашния си опонент Н.Ангелов и сте го придружавал в предизборните обиколки?