"Възраждане" подкрепя военна помощ за Украйна, условието е...

Условието е тази военна помощ да бъде занесена от парламентарната група на ДБ, а техните народни представители се включат като доброволци там, заяви в НС Костадин Костадинов

"Ще подкрепим предложението на „Демократична България“ за изпращане на оръжие в Украйна. При условие тази военна помощ да бъде занесена от парламентарната им група, а техни народни представители се включат като доброволци там".

Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблема – и на Украйна, и на България. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов от парламентарната трибуна, 

Лидерът на „Възраждане“ окачестви политическия дебат в последните дни като парад на лицемерието. „Защо не се осъжда агресията на Турция в Ирак? Турция нападна Ирак по същия начин, както Русия нападна Украйна – в ранните часове на вечерта“, посочи Костадинов.

И подчерта – нямало и да се чуе такова осъждане. Същевременно той смята, че управляващите ни се „огъват“ пред външен министър на една чужда държава, който е на посещение у нас. „външен министър, който като го питат за военни престъпления, извършени от неговата държава, мълчи. Защото по време на войната се вършат военни престъпления и от двете страни. Но българските медии дават само едната гледна точка“, допълни лидерът на „Възраждане“.

„Вчера бе поставена темата за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като руска пропаганда. Никой не говори за това, че в Украйна се извършва възродителен процес, бяха сменени имена на сънародниците ни, бяха затворени българските училища там“, каза още партийният лидер.

Агенция БЛИЦАвтор: СПЪТНИК
Напиши коментар