Възраждане отново свиква протест, този път искат оставка на правителството

Следващата сряда "Възраждане" отново  свиква протест пред Народното събрание. Този път искат оставката на правителството на Кирил Петков, пише offnews.bg

За новата акция на партията на Костадин Костадинов се разбра от Фейсбук. Тя е под надслов "Окупаторите - Вън!", но от посочените искания така и не става ясно кои точно са "окупатори". Сред исканията е посочено - България да не изпраща оръжия за Украйна, да няма техника на НАТО в страната и оставка на премиера Кирил Петков и на цялото правителство.

Протестът се случва на фона на няколкото заявки на ГЕРБ-СДС, че ще работят за предсрочни избори (след арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова) и все по-честия дебат за вот на недоверие, за какъвто освен бившите управляващи, заговориха и от "Възраждане" и ДПС. 

В неделя пък Костадинов и Петков си размениха задочни обвинения заради блокирания български кораб "Царевна" в Мариупол. Лидерът на "Възраждане" си спретна пресконференция със съпругите на моряците, настоя за спешна евакуация и повтори руските тези, че българите се ползвали като "жив щит" от украинците. Петков пък го призова да не прави "грозен политически пиар" и обясни, че морето е минирано и най-безопасно е корабите да останат на котва.
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар