Ваня Григорова ще е водач на листата на "Солидарна България" за евроизборите

Ваня Григорова ще е водач на листата на коалиция "Солидарна България" за евроизборите и на листата с кандидати за народни представители в 25 МИР-София. Това съобщи пред журналисти Григорова, председател на коалиция "Солидарна България", при регистрацията на листата в Районната избирателна комисия в столичния 25 МИР.

Водач на листата за изборите за Народно събрание в 23 МИР София ще е Мая Манолова, а в 24 МИР - доц. Александър Сивилов, преподавател в Софийския университет" Св. Климент Охридски", обяви тя.

Аз ще бъда водач в 25 МИР и водач на евролистата, тъй като смятаме, че трябва да покажем единство и синхрон между политиката, която ще водим на национално ниво, и тази на европейско, каза Ваня Григорова.

Тя отбеляза, че до голяма степен политиката в България се определя от решенията в Брюксел. Когато в Брюксел се реши, че тецовете ще бъдат затворени, въглищната индустрия ще бъде зачеркната, ние в България няма какво друго да направим, освен да следваме вече гласуваните решения, посочи Григорова. Ако там окажем отпор на такива мерки и политики, които са против нашите национални интереси, няма да ни се налага да се чудим какво да направим в България така че да запазим енергетиката си и над 100 хиляди работни места, допълни тя.

Председателят на коалиция "Солидарна България" заяви, че ще защитават работещите български граждани.

Понеже споменахте, че се борим за един електорат - не, ние трябва да стигнем до всички български граждани, каза тя в отговор на журналистически въпрос във връзка с наличието на конкуренция в лявото политическо пространство. Резултатите в София показаха, че "синя" София не е толкова "синя", колкото някой си я представят, и електоратът на БСП не може да бъде считан за електорат на БСП, посочи Григорова.

Председателят на партия "Изправи се, България" Мая Манолова коментира, че коалиция "Солидарна България" е единствената алтернатива на сглобката. "Няма да се събираме, това от сега трябва да е ясно, нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с Кирил, Асен и Христо", заяви тя.

Манолова посочи, че освен за повишаване на възнагражденията на работещите българи, ще се погрижат и за домакинствата, ще сложат таван на надценките на хранителните продукти и на банковите такси, ще работят за социална поносимост на сметките. "Ще сложим юзди на монополите и вериги на търговските вериги, които убиват българските производители", заяви тя. Манолова добави, че специален приоритет ще бъде подкрепата за самотните родители.

По-късно днес се очаква "Солидарна България" да регистрира в Централата избирателна комисия и листата си за евроизборите.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар